Борбата за правата на хонорарните работници продолжува!

ЛД „Солидарност“ со недоверба гледа кон последните обиди на нелегитимната власт за спасување преку политика на „пиши-бриши“ законодавство и порачуваме...

Левичарското движење „Солидарност“ во 2014 година

Левичарското движење „Солидарност“ во 2014 година

Кога се осврнуваме на 2014 година, имаме причина и за голем револт и за големо задоволство. Револтот е поради тоа...

Македонија – Земја на стечајни работници!

Законот за материјално обезбедување на невработените лица поради приватизацијата на претпријатијата со доминантна сопственост на државата во периодот од 2000...

Барања на протестот за Први мај – Минимална плата

Соочени со реалноста на секојдневно газење на правата и достоинството на работниците и континуирано менување на законските одредби на нивна...

Пријавете кршење на работничките права преку Солидарност!

Пријавете кршење на работничките права преку Солидарност!

Работници, Ако ви ги кршат правата на работното место, не го дозволувајте тоа и  спротивставете се! Еден од начините тоа...