Македонската загатка: „Меми“ со мачиња како арбитри на демократијата

Македонската загатка: „Меми“ со мачиња како арбитри на демократијата

Артан Садику 02.03.2016.   Во продолжение ви го пренесуваме текстот на нашиот другар Артан Садику објавен во регионалниот портал „Билтен“...

Македонската криза – Можни сценарија и насоки за делување

Македонската криза – Можни сценарија и насоки за делување

Длабоката политичка криза во која се наоѓа Македонија бара ургентно согледување на реалните ризици, и подготовка за предизвиците кои не’...

Соопштение по повод објавените снимени разговори на владејачката партија

Соопштение по повод објавените снимени разговори на владејачката партија

ЛД Солидарност со големо внимание ги следи последните општествени случувања во Македонија. Притоа, ние сме отворено згрозени од содржината на...

Левичарското движење „Солидарност“ во 2014 година

Левичарското движење „Солидарност“ во 2014 година

Кога се осврнуваме на 2014 година, имаме причина и за голем револт и за големо задоволство. Револтот е поради тоа...

Македонија 2014: економски пустош, недемократија, и потребата за широка мобилизација (дел 2)

Македонија 2014: економски пустош, недемократија, и потребата за широка мобилизација (дел 2)

Што да се каже за Македонија, а да не звучи премногу песимистички? Во 2014, Македонија е меѓу најсиромашните земји во...

Македонија 2014: економски пустош, недемократија, и потребата за широка мобилизација (дел 1)

Македонија 2014: економски пустош, недемократија, и потребата за широка мобилизација (дел 1)

Што да се каже за Македонија, а да не звучи премногу песимистички? Во 2014, Македонија е меѓу најсиромашните земји во...