Барајќи го излезот: проекција и дискусија, 28 декември, 19:00, Скопје

Барајќи го излезот: проекција и дискусија, 28 декември, 19:00, Скопје

Последната од серијата работилници, кои ги организира Левичарското движење „Солидарност“ како дел од кампањата  насловена „Граници во движење: топографии на...

Инсталација во знак на протест пред ЕУ инфо центарот во Скопје

Инсталација во знак на протест пред ЕУ инфо центарот во Скопје

ЛД „Солидарност“ го одбележа Меѓународниот ден на работниците-мигранти и членовите на нивните семејства со поставување на инсталација ограда со бодликава...

Од Тетово до Кобане: експлоатација на заеднички добра

Од Тетово до Кобане: експлоатација на заеднички добра

Како дел од кампањата на ЛД „Солидарност“ насловена „Граници во движење: топографии на мобилност и правда“, шестата работилница е презакажана за 21 декември (понеделник),...

  • 1
  • 2