Солидарна поддршка

СООПШТЕНИЕ Потписниците на Повелбата за солидарност на синдикатите и здруженијата за заштита на работничките права даваат целосна поддршка на штрајкот...

Борбата за правата на хонорарните работници продолжува!

ЛД „Солидарност“ со недоверба гледа кон последните обиди на нелегитимната власт за спасување преку политика на „пиши-бриши“ законодавство и порачуваме...

Власта да престане да си игра со законите и да ги повлече измените на Законот за придонеси од задолжително социјално осигурување

Власта да престане да си игра со законите и да ги повлече измените на Законот за придонеси од задолжително социјално осигурување

По само еден месец од последните измени на законските одредби со кои се воведе плаќање на придонеси за хонорарите, властa...

ДУИ има морална и политичка одговорност да се повлече од Владата

ДУИ има морална и политичка одговорност да се повлече од Владата

ЛД Солидарност внимателно ги следи настаните кои се развиваат. Сметаме дека е разнишан уставниот поредок и демократските институции на Република...