Солидарна поддршка

СООПШТЕНИЕ Потписниците на Повелбата за солидарност на синдикатите и здруженијата за заштита на работничките права даваат целосна поддршка на штрајкот...

Ѓубре мое, што да ти правам? Работилница за справување со сопствениот отпад

Ѓубре мое, што да ти правам? Работилница за справување со сопствениот отпад

ВАЖНО: За жал, настанот е одложен од здравствени причини на еден од предавачите. Надевајќи се на разбирање, дополнително ќе известиме...

Во солидарност со заборавените кај Идомени, против нови нееднаквости!

Во солидарност со заборавените кај Идомени, против нови нееднаквости!

Левичарското движење „Солидарност“ остро ја осудува неодамнешната одлука на земји долж балканската рута да го користат државјанството како критериум за...

Здравствени работници и пациенти, заедно против неправдата!

Здравствени работници и пациенти, заедно против неправдата!

Левичарското движење „Солидарност“ со загриженост ги следи случувањата во здравството кои кулминираа со завчерашниот обид за убиство во Клиничкиот центар...

(Промоција) „Здравјето како право и како услуга: Правата на пациентите во македонската легислатива 1991-2014“

(Промоција) „Здравјето како право и како услуга: Правата на пациентите во македонската легислатива 1991-2014“

Левичарското движење „Солидарност“ ве поканува на промоција на нашата студија „Здравјето како право и како услуга: Правата на пациентите во...

Кампања во солидарност со бегалците за непречено движење

Кампања во солидарност со бегалците за непречено движење

ЛД Солидарност отпочнува кампања за подигнување на свеста во јавноста за неопходноста од непречено движење на бегалците, наместо затскриена сегрегација...

Наши сојузници се осиромашените, обесправените и замолчените, а не политичките и бизнис елити!

Наши сојузници се осиромашените, обесправените и замолчените, а не политичките и бизнис елити!

Левичарското движење „Солидарност“ ја демантира веста со наслов „Македонски национален фронт на помалите партии“ oбјавена денес на веб страницата на Телевизија...