Анастас Вангели: Овој поредок не дозволува борба за вредности и принципи и затоа мора да биде срушен

Анастас Вангели: Овој поредок не дозволува борба за вредности и принципи и затоа мора да биде срушен

Во наредите редови ви пренесуваме извадок од интервјуто на нашиот член Анастас Вангели за Слободна Македонија. Целото интервју може да го...

Борбата за слобода за Кежаровски е борба за слобода на сите нас!

Борбата за слобода за Кежаровски е борба за слобода на сите нас!

Левичарското движење “Солидарност” со огромна загриженост ја прими веста за одлуката на Апелациониот суд со која новинарот Томислав Кежаровски е...

Поддршка на протестот на студентите од организаторите на протестот против плаќањето на придонеси за хонорарите

Поддршка на протестот на студентите од организаторите на протестот против плаќањето на придонеси за хонорарите

Ние, синдикатите, организациите и активист(к)ите, организатори на протестот против плаќање придонеси за хонорарите ја изразуваме нашата поддршка и солидарност со студентите, и...

Што остана после падот на последната солза кај работникот?

Вчера, на големиот ден на работникот, ден на неговата борба, ден кога солзите пролеани во текот на целата година престануваат...

  • 1
  • 2