(Промоција) „Здравјето како право и како услуга: Правата на пациентите во македонската легислатива 1991-2014“

(Промоција) „Здравјето како право и како услуга: Правата на пациентите во македонската легислатива 1991-2014“

Левичарското движење „Солидарност“ ве поканува на промоција на нашата студија „Здравјето како право и како услуга: Правата на пациентите во...

Кампања во солидарност со бегалците за непречено движење

Кампања во солидарност со бегалците за непречено движење

ЛД Солидарност отпочнува кампања за подигнување на свеста во јавноста за неопходноста од непречено движење на бегалците, наместо затскриена сегрегација...

Наши сојузници се осиромашените, обесправените и замолчените, а не политичките и бизнис елити!

Наши сојузници се осиромашените, обесправените и замолчените, а не политичките и бизнис елити!

Левичарското движење „Солидарност“ ја демантира веста со наслов „Македонски национален фронт на помалите партии“ oбјавена денес на веб страницата на Телевизија...

Ерик Хобсбаум: Историчарот кој направи повторно да ја засакаме историјата

Ерик Хобсбаум: Историчарот кој направи повторно да ја засакаме историјата

Ерик Хобсбаум е еден од најпопуларните историчари на денешницата и меѓу најпознатите и највлијателни марксистички историчари во Велика Британија и...