Анастас Вангели: Овој поредок не дозволува борба за вредности и принципи и затоа мора да биде срушен

Анастас Вангели: Овој поредок не дозволува борба за вредности и принципи и затоа мора да биде срушен

Во наредите редови ви пренесуваме извадок од интервјуто на нашиот член Анастас Вангели за Слободна Македонија. Целото интервју може да го...

Французите се во право: бришете го јавниот долг – најголемиот дел од него и онака е нелигитимен

Ревизијата на јавниот долгот покажува дека мерките на штедење во државите ги фаворизираат општествените елити. Дали е на повидок нов...