Солидарност со Полска – СTOП за криминализирањето на женското тело, женската слобода и рамноправност !

СTOП за криминализирањето на женското тело, женската слобода и рамноправност ! Денес се солидаризираме со Полските жени против предлог измените...

„Не сме ѝ потребни на природата, таа ни е потребна нам!“ – Апел на една Охриѓанка

Растејќи во мала средина како Охрид, не умеев да се почувствувам како дел од него заради силно изразениот синдром на...

Ѓорги Пулевски: Македонската класна раслоеност создава плодна почва за корупција и клиентелизам.

На покана од Обединетата македонска дијаспора (ОМД) и Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) ЛД Солидарност учествуваше на симпозиумот “25 години...

Во одбрана на јавниот простор и заедничките добра! / Në mbrojtje të hapsirës publike dhe të mirave të përgjithshme!

(më poshtë në Shqip) Ве повикуваме на отворена дискусија и дружба во паркот на ул. Букурешка, Тафталиџе I, Скопје, во...

Пример Рутар: прва правосилна пресуда заради оневозможување на синдикално здружување

Текстот е преведен од словенечкиот сајт http://www.rtvslo.si/. Оригиналниот текст може да го најдете тука. Второстепениот суд потврди дека поранешните вработени во...