СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА

ПОСЛЕДНИТЕ ОПСТРУКЦИИ НА СИНДИКАЛИЗМОТ ВО МАКЕДОНИЈА Потписниците на Повелбата за солидарност на синдикатите и здруженијата за заштита на работничките права,...

Солидарност со Полска – СTOП за криминализирањето на женското тело, женската слобода и рамноправност !

СTOП за криминализирањето на женското тело, женската слобода и рамноправност ! Денес се солидаризираме со Полските жени против предлог измените...

„Не сме ѝ потребни на природата, таа ни е потребна нам!“ – Апел на една Охриѓанка

Растејќи во мала средина како Охрид, не умеев да се почувствувам како дел од него заради силно изразениот синдром на...

Ѓорги Пулевски: Македонската класна раслоеност создава плодна почва за корупција и клиентелизам.

На покана од Обединетата македонска дијаспора (ОМД) и Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) ЛД Солидарност учествуваше на симпозиумот “25 години...