Во Македонија никој друг не владеел освен ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ. И, многу веројатно, никој друг нема наскоро да владее. Не поради тоа што овој двоец толку добро владее, туку поради тоа што голем дел од народот е успешно „вакциниран“ против гласањето за некоја трета опција. Голем дел од народот смета дека е залудно да се...

Македонија денес

Деновиве привршуваме со анализата на македонската ситуација, или поточно кој доби а кој изгуби во големата економска криза од 2008...

Светската економска криза трае повеќе од четири години. Нејзината должина и длабочина, како и нејзините последици по животниот стандард на сиромашните и непривилегираните, за многумина претставуваат доволна причина да ја отфрлат основната теза на неолибералистичката пропаганда дека незаузданиот капитализам е најдобриот од сите економски системи. Треба да се истакне дека ова губење на вербата во...