За засрамените геј мажи: Аспекти на хомосексуалната самоопресија од Ендру Хоџс и Дејвид Хатер (на македонски јазик)

Жени и синдикати: Застапеност и работнички права во Република Македонија

 

The working conditions in the German transnational company “Dräxlmaier” in Kavadarci, Macedonia (на англиски јазик)

 

Весник на Солидарноста Број 1. Мигротија 

13652507_674971755993960_152777945_n

 

Обезвреднување на трудот 2: Анализа на трудово-правната легислатива во периодот 2010-2014

 

 

Здравјето како право и како услуга – Правата на пациентите во македонската легислатива 1991-2014

 

Национализмот во(н) контекст (на македонски и на албански јазик)

nacionalizmotmk

nacionalizmotalb

 

Дејвид Харви – „Правото на град“ (македонски превод)

11063988_10155330417555541_1552518523_o

 

Политиките на пазарот на труд и сиромаштијата во Македонија 2008-2013

 

Богатството и сиромаштијата во Македонија 2008-2012

Радикалната десница во Македонија (на македонски и англиски јазик)

radikalnadesnica1

Колумни на Здравко Савески за Нова Македонија 2012-2013

Za nova Makedonija

Штрајк – Искуства и состојби

Korica -1 strana - Shtrajk iskustva i sostojbi

Ноам Чомски – „Нужни илузии“ (македонски превод)

Обезвреднување на трудот: Анализа на трудово-правната легислатива во периодот на транзицијата