Говор по повод првомајскиот протестен марш: Борбата за работничките права во Македонија стана борба за основни права за живот

Го споделуваме говорот на Соња Стојадиновиќ од првомајскиот протестен марш кој годинава за одржа во понеделник на 2 мај 2016...

Убивање на долг рок

Проследуваме дел од колумната на членката на ЛД Солидарност, м-р Соња Стојадиновиќ, за борбата на дијабетичарите со злоупотребите во системот...