Ѓорги Пулевски: Македонската класна раслоеност создава плодна почва за корупција и клиентелизам.

На покана од Обединетата македонска дијаспора (ОМД) и Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) ЛД Солидарност учествуваше на симпозиумот “25 години...

Соња Стојадиновиќ во живо од Истанбул: „Младите во Турција не сакаат промени преку преврат“.

Ви пренесуваме дел од интервјуто на Соња Стојадиновиќ за Дојче Веле. Целосното интервју може да го најдете овде. Прогресивните млади поддржуваат промена на...

Говор по повод првомајскиот протестен марш: Борбата за работничките права во Македонија стана борба за основни права за живот

Го споделуваме говорот на Соња Стојадиновиќ од првомајскиот протестен марш кој годинава за одржа во понеделник на 2 мај 2016...