СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА

ПОСЛЕДНИТЕ ОПСТРУКЦИИ НА СИНДИКАЛИЗМОТ ВО МАКЕДОНИЈА Потписниците на Повелбата за солидарност на синдикатите и здруженијата за заштита на работничките права,...

Ѓорги Пулевски: Македонската класна раслоеност создава плодна почва за корупција и клиентелизам.

На покана од Обединетата македонска дијаспора (ОМД) и Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) ЛД Солидарност учествуваше на симпозиумот “25 години...

Соња Стојадиновиќ во живо од Истанбул: „Младите во Турција не сакаат промени преку преврат“.

Ви пренесуваме дел од интервјуто на Соња Стојадиновиќ за Дојче Веле. Целосното интервју може да го најдете овде. Прогресивните млади поддржуваат промена на...