Токсичните рудници: заштитен знак на модерниот капитализам во Романија, Грција, Србија а сега и Македонија

Последните неколку месеци Македонија тивко и подмолно стана мета за меѓународн рударски компании благодарејќи на ефтините и чудни концесии кои...