Токсичните рудници: заштитен знак на модерниот капитализам во Романија, Грција, Србија а сега и Македонија

Последните неколку месеци Македонија тивко и подмолно стана мета за меѓународн рударски компании благодарејќи на ефтините и чудни концесии кои...

Студијата „Жени и синдикати: Застапеност и работнички права во Република Македонија“ достапна на интернет

ЛД Солидарност со задоволство ве известува дека Студијата „Жени и синдикати: Застапеност и работнички права во Република Македонија“ може бесплатно да...