ЛД Солидарност со поддршка за референдумот за изгледот на ГТЦ

ЛД Солидарност со поддршка за референдумот за изгледот на ГТЦ

Левичарското движење Солидарност би сакало да ја изрази својата целосна поддршка на иницијативата за референдум во Општина Центар за изгледот,...

ДУИ има морална и политичка одговорност да се повлече од Владата

ДУИ има морална и политичка одговорност да се повлече од Владата

ЛД Солидарност внимателно ги следи настаните кои се развиваат. Сметаме дека е разнишан уставниот поредок и демократските институции на Република...

Соопштение по повод објавените снимени разговори на владејачката партија

Соопштение по повод објавените снимени разговори на владејачката партија

ЛД Солидарност со големо внимание ги следи последните општествени случувања во Македонија. Притоа, ние сме отворено згрозени од содржината на...