Тешко ранетата власт веќе не бира средства во политичката борба за опстанок | Rёndё e plagosura qeveri tashmё nuk zgjedh mjete pёr mbijetim nё luftёn politike

Македонија веќе извесно време се наоѓа во длабока политичка криза. Денес, постои закана за нејзино продлабочување и преминување во безбедносна...

Насилството врз новинар(к)ите мора да престане!

Насилството врз новинар(к)ите мора да престане!

Деновиве, притисокот на новинарите повторно добива насилна форма, отсликана во прогонот на уредничката на „Фокус“, Јадранка Костова. Крајно револтирани од...

ЛД Солидарност со поддршка за референдумот за изгледот на ГТЦ

ЛД Солидарност со поддршка за референдумот за изгледот на ГТЦ

Левичарското движење Солидарност би сакало да ја изрази својата целосна поддршка на иницијативата за референдум во Општина Центар за изгледот,...

ДУИ има морална и политичка одговорност да се повлече од Владата

ДУИ има морална и политичка одговорност да се повлече од Владата

ЛД Солидарност внимателно ги следи настаните кои се развиваат. Сметаме дека е разнишан уставниот поредок и демократските институции на Република...

Соопштение по повод објавените снимени разговори на владејачката партија

Соопштение по повод објавените снимени разговори на владејачката партија

ЛД Солидарност со големо внимание ги следи последните општествени случувања во Македонија. Притоа, ние сме отворено згрозени од содржината на...