Левичарското движење „Солидарност“ на сите граѓанки и граѓани на Република Македонија им го честита 2 Август, Денот на Републиката

Прославата на двата Илиндена секогаш е потсетник на основните вредности кои ја инспирираа заедничката борба на македонскиот народ и претставниците...

Борбата за правата на хонорарните работници продолжува!

ЛД „Солидарност“ со недоверба гледа кон последните обиди на нелегитимната власт за спасување преку политика на „пиши-бриши“ законодавство и порачуваме...