Во солидарност со заборавените кај Идомени, против нови нееднаквости!

Во солидарност со заборавените кај Идомени, против нови нееднаквости!

Левичарското движење „Солидарност“ остро ја осудува неодамнешната одлука на земји долж балканската рута да го користат државјанството како критериум за...

Борбата продолжува!

Борбата продолжува!

Левичарското движење „Солидарност“ ги демантира сите неточни новинарски  известувања за вклученоста на ЛДС во формирање партија. Како здружение на граѓанки...

Здравствени работници и пациенти, заедно против неправдата!

Здравствени работници и пациенти, заедно против неправдата!

Левичарското движење „Солидарност“ со загриженост ги следи случувањата во здравството кои кулминираа со завчерашниот обид за убиство во Клиничкиот центар...

Кампања во солидарност со бегалците за непречено движење

Кампања во солидарност со бегалците за непречено движење

ЛД Солидарност отпочнува кампања за подигнување на свеста во јавноста за неопходноста од непречено движење на бегалците, наместо затскриена сегрегација...

Наши сојузници се осиромашените, обесправените и замолчените, а не политичките и бизнис елити!

Наши сојузници се осиромашените, обесправените и замолчените, а не политичките и бизнис елити!

Левичарското движење „Солидарност“ ја демантира веста со наслов „Македонски национален фронт на помалите партии“ oбјавена денес на веб страницата на Телевизија...