Поддршка на протестот на студентите од организаторите на протестот против плаќањето на придонеси за хонорарите

Поддршка на протестот на студентите од организаторите на протестот против плаќањето на придонеси за хонорарите

Ние, синдикатите, организациите и активист(к)ите, организатори на протестот против плаќање придонеси за хонорарите ја изразуваме нашата поддршка и солидарност со студентите, и...

Партизанска велосипедска тура – Посета на спомен-обележјата на партизаните од скопскиот партизански одред

Партизанска велосипедска тура – Посета на спомен-обележјата на партизаните од скопскиот партизански одред

Колку години имала Невена Георгиева – Дуња кога загинала? Се чини дека најблиската историја која ни ја донела слободата и...