Ѓубре мое, што да ти правам? Работилница за справување со сопствениот отпад

Ѓубре мое, што да ти правам? Работилница за справување со сопствениот отпад

ВАЖНО: За жал, настанот е одложен од здравствени причини на еден од предавачите. Надевајќи се на разбирање, дополнително ќе известиме...

Извештај од настан: Обезвреднување на трудот – Влошени работнички права, пререгулираност и стратегии за отпор

Извештај од настан: Обезвреднување на трудот – Влошени работнички права, пререгулираност и стратегии за отпор

ЛД Солидарност ја организираше трибината “Обезвреднување на трудот: Влошени работнички права, пререгулираност и стратегии за отпор” на 18 февруари 2016....

Бунтовнички јавен простор: белешки и видео снимка

Бунтовнички јавен простор: белешки и видео снимка

На 11 февруари, ЛД „Солидарност“ организираше предавање на докторандот Андреа Варијале на тема „Бунтовнички јавен простор: окупации и „направи сам“...