ЛДС организира округла маса “Непристојни Споменици – што да се прави со социјалистичкото наследство?” 

Левичарското движење Солидарност ве кани на округлата маса “Непристојни Споменици – што да се прави со социјалистичкото наследство?” во 19 часот на...

Ѓорги Пулевски: Македонската класна раслоеност создава плодна почва за корупција и клиентелизам.

На покана од Обединетата македонска дијаспора (ОМД) и Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) ЛД Солидарност учествуваше на симпозиумот “25 години...

Во одбрана на јавниот простор и заедничките добра! / Në mbrojtje të hapsirës publike dhe të mirave të përgjithshme!

(më poshtë në Shqip) Ве повикуваме на отворена дискусија и дружба во паркот на ул. Букурешка, Тафталиџе I, Скопје, во...

Говор по повод првомајскиот протестен марш: Борбата за работничките права во Македонија стана борба за основни права за живот

Го споделуваме говорот на Соња Стојадиновиќ од првомајскиот протестен марш кој годинава за одржа во понеделник на 2 мај 2016...