Ѓорги Пулевски: Спорот со името влијае на работничките класи, но сигурно не на капиталистичките елити

Текстот на Ѓорги Пулевски првенствено е објавен на ektosgrammis.gr, и е сублимат од неговото излагање на анти-националистичката трибина во Солун...

Горан Јанев: Кога зборуваме за „етничко“ на Балканот, ние потпаѓаме под замката на примордијалните теории

Пред три дена (02.03.2017г.), нашиот член Горан Јанев гостуваше во емисијата „360 степени“ на Алсат М телевизија, осврнувајќи се на...

Анастас Вангели: Овој поредок не дозволува борба за вредности и принципи и затоа мора да биде срушен

Анастас Вангели: Овој поредок не дозволува борба за вредности и принципи и затоа мора да биде срушен

Во наредите редови ви пренесуваме извадок од интервјуто на нашиот член Анастас Вангели за Слободна Македонија. Целото интервју може да го...

  • 1
  • 2