Пример Рутар: прва правосилна пресуда заради оневозможување на синдикално здружување

Текстот е преведен од словенечкиот сајт http://www.rtvslo.si/. Оригиналниот текст може да го најдете тука. Второстепениот суд потврди дека поранешните вработени во...

Континуитетот на работната група „Солидарност за мобилност“ и на ЛД „Солидарност“ по прашањето на кризата на солидарноста

Минатата недела ЛД Солидарност објави Декларација за отворени граници, која веќе е потпишана од 31 организација и од 8 поединци....