Екстра-богатите повторно привилегирани од страна на власта

Екстра-богатите повторно привилегирани од страна на власта

Почитувани, Во вторник, 31 март, со почеток во 11.00, Левичарското движење „Солидарност“ ќе одржи прес конференција по повод враќањето на...

Власта да престане да си игра со законите и да ги повлече измените на Законот за придонеси од задолжително социјално осигурување

Власта да престане да си игра со законите и да ги повлече измените на Законот за придонеси од задолжително социјално осигурување

По само еден месец од последните измени на законските одредби со кои се воведе плаќање на придонеси за хонорарите, властa...

ЛД Солидарност со поддршка за референдумот за изгледот на ГТЦ

ЛД Солидарност со поддршка за референдумот за изгледот на ГТЦ

Левичарското движење Солидарност би сакало да ја изрази својата целосна поддршка на иницијативата за референдум во Општина Центар за изгледот,...

ДУИ има морална и политичка одговорност да се повлече од Владата

ДУИ има морална и политичка одговорност да се повлече од Владата

ЛД Солидарност внимателно ги следи настаните кои се развиваат. Сметаме дека е разнишан уставниот поредок и демократските институции на Република...

Соопштение по повод објавените снимени разговори на владејачката партија

Соопштение по повод објавените снимени разговори на владејачката партија

ЛД Солидарност со големо внимание ги следи последните општествени случувања во Македонија. Притоа, ние сме отворено згрозени од содржината на...