Ерик Хобсбаум: Историчарот кој направи повторно да ја засакаме историјата

Ерик Хобсбаум: Историчарот кој направи повторно да ја засакаме историјата

Ерик Хобсбаум е еден од најпопуларните историчари на денешницата и меѓу најпознатите и највлијателни марксистички историчари во Велика Британија и...

Придонесите за хонорари – ризик за губење на здравственото осигурување

Придонесите за хонорари – ризик за губење на здравственото осигурување

Почитувани, Во среда, 8 април, со почеток во 12.00, Левичарското движење „Солидарност“ ќе одржи прес конференција пред седиштето на Фондот...

„Какви економски политики ѝ се потребни на македонската економија?“ – 02.04.2015

На втората трибина која ја организираше ЛД „Солидарност“, која беше насловена како „Какви економски политики ѝ се потребни на македонската...

Насилството врз новинар(к)ите мора да престане!

Насилството врз новинар(к)ите мора да престане!

Деновиве, притисокот на новинарите повторно добива насилна форма, отсликана во прогонот на уредничката на „Фокус“, Јадранка Костова. Крајно револтирани од...