Солидарност со Полска – СTOП за криминализирањето на женското тело, женската слобода и рамноправност !

СTOП за криминализирањето на женското тело, женската слобода и рамноправност ! Денес се солидаризираме со Полските жени против предлог измените...

Ѓорги Пулевски: Македонската класна раслоеност создава плодна почва за корупција и клиентелизам.

На покана од Обединетата македонска дијаспора (ОМД) и Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) ЛД Солидарност учествуваше на симпозиумот “25 години...

Пример Рутар: прва правосилна пресуда заради оневозможување на синдикално здружување

Текстот е преведен од словенечкиот сајт http://www.rtvslo.si/. Оригиналниот текст може да го најдете тука. Второстепениот суд потврди дека поранешните вработени во...