Пример Рутар: прва правосилна пресуда заради оневозможување на синдикално здружување

Текстот е преведен од словенечкиот сајт http://www.rtvslo.si/. Оригиналниот текст може да го најдете тука. Второстепениот суд потврди дека поранешните вработени во...

Соња Стојадиновиќ во живо од Истанбул: „Младите во Турција не сакаат промени преку преврат“.

Ви пренесуваме дел од интервјуто на Соња Стојадиновиќ за Дојче Веле. Целосното интервју може да го најдете овде. Прогресивните млади поддржуваат промена на...