СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТА

ПОСЛЕДНИТЕ ОПСТРУКЦИИ НА СИНДИКАЛИЗМОТ ВО МАКЕДОНИЈА Потписниците на Повелбата за солидарност на синдикатите и здруженијата за заштита на работничките права,...

„Не сме ѝ потребни на природата, таа ни е потребна нам!“ – Апел на една Охриѓанка

Растејќи во мала средина како Охрид, не умеев да се почувствувам како дел од него заради силно изразениот синдром на...

Во одбрана на јавниот простор и заедничките добра! / Në mbrojtje të hapsirës publike dhe të mirave të përgjithshme!

(më poshtë në Shqip) Ве повикуваме на отворена дискусија и дружба во паркот на ул. Букурешка, Тафталиџе I, Скопје, во...

Солидарна поддршка

СООПШТЕНИЕ Потписниците на Повелбата за солидарност на синдикатите и здруженијата за заштита на работничките права даваат целосна поддршка на штрајкот...