Смрт на кредит

Смрт на кредит

Во целата наша политикантска рашомонијада, кога на медиумите по некоја случајност ќе се појави краток прилог за проблемите на дијабетичарите,...

Анастас Вангели: Овој поредок не дозволува борба за вредности и принципи и затоа мора да биде срушен

Анастас Вангели: Овој поредок не дозволува борба за вредности и принципи и затоа мора да биде срушен

Во наредите редови ви пренесуваме извадок од интервјуто на нашиот член Анастас Вангели за Слободна Македонија. Целото интервју може да го...

Ѓубре мое, што да ти правам? Работилница за справување со сопствениот отпад

Ѓубре мое, што да ти правам? Работилница за справување со сопствениот отпад

ВАЖНО: За жал, настанот е одложен од здравствени причини на еден од предавачите. Надевајќи се на разбирање, дополнително ќе известиме...

Македонската загатка: „Меми“ со мачиња како арбитри на демократијата

Македонската загатка: „Меми“ со мачиња како арбитри на демократијата

Артан Садику 02.03.2016.   Во продолжение ви го пренесуваме текстот на нашиот другар Артан Садику објавен во регионалниот портал „Билтен“...